Ruuti

Ruuti (FI40943/12) Koiranetissä

19.11.15 PEVISA:
- Silmät ok
- Polvet 0/0


Koetulokset:

Oulu 21.11.15 pitkäkoe
Tulos: AVO3 (45p)

- Pitkässä kokeesa Oulussa. Sääennusteista huolimatta koe saatiin viedä läpi lähes ihanteellisissa olosuhteissa. Lähes nollakeli ja kevyt koillistuuli. Ruuti haki hyvin lähes koko erän mutta linnut olivat arkoja eivätkä jääneet haukkuun. Erän lopussa alkoi selvästi jalka painamaan mutta hyvin taisteltiin loppuun saakka.

Ruutin suoritukseen voi olla tyytyväinen vaikka pistesaldo jäi laihaksi. Haki. löysi ja seurasi hyvin mutta minkäs teet kun toiset eivät anna mahdollisuutta haukkuun.


Tornio AVO 9.9.15 (T Valjas) pitkäkoe
Tulos: AVO0 (27p)

- Pitkäkoe Sattajärven Laitilavaarassa. Kaverilta sain vinkin maastoon johon annettiin vielä lintutakuu. Ruuti haki koko erän hyvin mutta linnut oli tiukassa. 1 metto löyty mutta ei jäänyt haukuttavaksi. Toinen haukku oli niin kaukana meistä että kun kerettiin paikalle niin tilanne oli jo ohi -> toteamaton.

Erän lopun pari jänisajoa jätti karvaan maun suuhun.


Tornio AVO 15.11.14 (K Sankala)
Tulos: AVO0 (29p)

- Lauhojen jälkeen pakkanen oli tehny lumesta kovan ja rapisevan. Erä alkoi hyvin kun Ruuti löysi n. 30 min kohdalla teeren joka kuitenkaan ei jäänyt haukuttavaksi. Tunnin kohdalla löytyi lintu josta saatiin ensihaukku. Valitettavasti haukkua kesti vain vähän aikaa jonka jälkeen lintu lensi pois. Merkintä arvosteltiin korvakuulolla.

2 tunnin kohdalla Ruuti kävi jossain pidemmällä reissulla. Tuli takaisin n. 50 min päästä jonka jälkeen hakua ei enää juuri ollut. Juoksusta päätellen tassut olivat arat mutta onneksi ei tullu halkeamia tms.


Tornio AVO 19.9.14 (R Johansson) pitkäkoe
Tulos: AVO0 (6p)

- Vajaa viikko ennen koetta löydettiin koealueelta metsopoikue + pari muuta lintua. Kuitenkin koepäivänä metsä oli täysin tyhjä. Sää oli usvainen ja täysin tyyni. Erän alku oli Ruutilta huonoa hakua mutta haku parani erän loppua kohden. Veikkaan että pieni tuulen vire sai hajut liikkeelle jonka jälkeen hakukin tuntui mielekkäämmältä.


Tornio AVO 9.11.13 (R Johansson)
Tulos: -
 
- Ruuti katosi yli tunniksi jonka takia suljettiin kokeesta. Katoaminen tapahtui heti kokeen alussa jonka vuoksi arvostelua ei juuri keretty tekemään.
 

Näyttelyt:

Pello 21.2.15 (Mari Lackman)

- Vajaa 3v. erittäin hyvätyyppinen mittasuhteiltaan lähes oikea. Hieman kapeapiirteinen nartun pää, hieman kookkaat korvat, rintakehä saisi olla täyteläisempi. Tiivis selkä, hieman jyrkkä lantio. Tahtoo seisoa raajat rungon alla, ujo luonne. Rodunomainen liikemalli, hyvä karvanlaatu. Valkoinen kellanvaalein laikuin.

Arvosana: EHKemi 9.6.13 (Marjatta Pylväinen-Suorsa)

- Lähes keskikokoinen, vielä hieman pentumainen kokonaisuus. Hyvät mittasuhteet. Kevyt luusto. Kaunis piirteinen nartun pää, hyvät silmät ja korvat. Hyvä kaula ja selkä. Hieman pitkä lanne. Runko vielä kovin kapea ja matala. Riittävästi kulmautunut. Kapeat etu- ja takaliikkeet. Hyvän tuntuinen, mutta tänään kovi niukka karvapeite.

Arvosana: H
Tervola 20.4.13 (Leila Kärkäs)

- Keskikokoa hieman suurempi, hyvät mittasuhteet omaava narttu joka vielä kovasta kesken kehityksen. Hieman korkea otsa ja silmissä pyöreyttä. Erinomainen pigmentti. Hyväasentoiset hieman kookkaat korvat. Niukasti kulmautunut edestä. Rintakehä hieman kapea. Etuliike vispaavaa. Myös takaosa saisi olla paremmin kulmautunut. Hieman luisu lantio. Voimakkaasti kiertyvä häntä. Hieman lyhyt askel. Kovin vaaleat värimerkit. Hyvä karva. Käytös OK.

Arvosana: H

Ruutin aikajana:

Ruuti vajaan viikon ikäisenä:
Ruuti n. 4 viikkoisena:
Ruuti töpöhäntä n. 6vk
Ruuti 2kk uudessa kodissaan.
Ruuti 11½ vk
Ruuti 16vk
Ruuti omalla paikallaan n. 5kk
Ruuti 8kk
Ruuti 1v.
Ruuti 2v.