Koiratalo

Koiratalon eteneminen vaihe vaiheelta:

13.12.2012
Alkuperäinen luukku piti ottaa pois ja tilalle laitettiin "tupla-suikale-ovi" kylmämuovista. Nyt ovi kelpaa asukille muttei talonmiehelle. Pitäisi keksiä tilalle jotain notkeampaa.

Sisälle on vihdoin saatu poronsarvi omalle paikalleen sekä ikkunanpielet asennettua.

9.9.2012
Häkin pohja ja "perustukset" on tehty sekä häkki siirretty paikoilleen. Häkki alkaa oleen aika hyvällä mallilla. Vielä pitäis lisätä tuuli/aurinkosuoja sekä jonkinlainen tähystyspaikka.

Mökkiin on laitettu väliseinä, lattiamatto ja ulko-ovi. Seuraavaksi ois sähkötöiden vuoro sekä pikkuviilausta sinne tänne.

6.8.2012
Ensimmäinen kerros maalia on nyt pinnassa, vielä pitäis maalata kertaalleen. Nurkkalaudat laitetaan vasta lopuksi.

Sisällä on seinät villotettu ja levytetty. Katon levytys ois seuraavana vuorossa. Sen jälkeen pitäis melkein tehdä ovi niin pääsis tuosta pressusta eroon.

26.7.2012
Tänään laitettiin koirataloon oviluukku sekä ikkunanpielet. Vielä uupuu nurkka- ja räystäslaudat sekä pari ämpärillistä maalia. Toiselle luukulle tehtiin runkoon varaus. Aika näyttää että tuleeko sitä koskaan laitettua.

Huomenna yritän houkutella Ruutin villoitustöihin.

17.7.2012
Koiratalon tekeminen on vähän tyssänny. Ruutin kans puuhastelu on vieny kaiken ajan ja tarmon.

Koiratalon tilanne on nyt se että lattia on villoitettu, levytetty, eli lähes "valmis". Muutama ulkovuorilauta on vielä laittamatta sekä räystäs- ja nurkkalaudat.

Tänään tilattiin koirataloon ikkunat, toivottavasti niitä pääsee asentamaan viikonloppuna.

Toissapäivänä haettiin elementti-häkki. Lopullisessa paikassaan siitä tulee n. 12,5 m2 kokoinen. Häkin pystytykseen meni ehkä 30min. Helppoa ja kätevää (... ja aika kallista).

28.6.2012
Juhannuksen tavoite "säältä suojaan" toteutui puolittain. Tuulensuojat saatiin seinään mutta huopakate jäi laittamatta. Onneksi yläkerran herra antoi armon käydä oikeudesta eikä rankaissut vesisateella.

Parin päivän laiskottelun jälkeen pääsin tänään vauhtiin, hetkeksi. Laitoin koolausrimat ulkovuorta varten ja mallin vuoksi muutaman ulkovuorilaudan paikoilleen.

Ulkovuorilaudat oli valmiiksi pohjamaalattu. Lopullinen väri ei tule olemaan valkoinen vaan ns "leppäkerttu", eli pohjalle punaista ja siihen mustia pilkkuja. Pilkkuja voi sitten vuosittain lisäillä sitä mukaa kun talolle tulee ikää... kätevää.

Juhannuksen jälkeisenä sunnuntaina laitettiin huopakate. Se tosin vaatii vielä hieman hienosäätöä.

17.6.2012
Vihdoin oli vapaa viikonloppu ja sai rauhassa keskittyä nypyämiseen. Perjantaina sain laitettua harkot oikeaan korkoon ja lauantaina aamusta, heti kymmenen jälkeen, pääsi tekemään talolle pohjaa. Lauantaina kaikki meni vielä hyvin mutta tänään(sunnuntai) alkoi logistiikkaongelmat. Tavara loppui kesken. Huomenna ois eessä uus retki rautakauppaan. Tarkoituksena ois saada talo "säältä suojaan" juhannukseksi.

Pohjan rakenne ulkoapäin: koolausrima, hiiriverkko, runkoleijona, runkotavara.


27.5.2012
Koiratalon pohjapiirrustus siirretty pääkopasta paperille. En tiedä tuleeko tuo olemaan lopullinen mutta ainakin lähtökohta. Rakennustarvikkeita piti hakea eilettäin mutta hakematta jäi. Ens viikonloppuna sitten.

Runko olis tarkoitus tehdä kakkosnelosesta ja siihen sitten lisäksi 45mm vaakakoolaus. Sisälle sitten vaneria ja panelia sekä mahollisesti jotain lattiamattoa.

Häkkipuoli on vielä hakusessa. Tarkoitus oli tehdä häkki itte mutta pitää nyt ensin tarkistaa lottorivi ja sen jälkeen miettiä että raskiiko sijoittaa valmiisiin häkkielementteihin. 
Kuvat ja piirrokset projektin etenemisestä:
13.12.2012 Kylmämuovi-luukku13.12.2012 Näkymä sisälle


9.9.2012 Asukas tutustumassa häkkiin ja taloon6.8.2012 Kertaalleen maalattu.


26.7.2012 Oviluukku ja ikkunapielet

17.7.2012 Häkki kasattuna


28.6.2012 Ulkovuoren laittoa


20.6.2012 "Säältä suojassa"


17.6.2012 Pohja valmiina + muutama runkotolppa pystyssä.


27.5.2012 Koiratalon pohjapiirrustus:

Comments