Hallamaan blogi‎ > ‎

Uusi vuosi, vanhat kujeet

lähettänyt Sakke Suuri 8.1.2013 klo 0.42
Lauantain fasaani-jahdissa sattu aika hauska tapaus. Jahtipäivään valmistauduttiin poikkeusellisesti, tällä kertaa Husqu oli mukana alusta alkaen jotta sitä ei tarvitisi lähteä hakeen kesken kaiken. Husqu kainaloon, Ruuti irti ja sitten vain odotellaan... no eihän siinä kauaa tarvinnut palella kun kuulin fasaanin rääkäsevän ja nousevan siivilleen.  Samassa näin sen jo lentävän pitkin mettänlaitaa ja kääntyvän sitten tielle josta se edelleen kääntyi takaisinpäin aivan kuin olisi tehnyt ison U-käännöksen.

Lunta oli sen verran ettei Ruuti kerennyt nähdä linnun tekevän ”uukkaria” vaan tämä jatkoi suoraan mettätien yli ja haeskeli lintua sieltä. Jonkinaikaa haettuaan Ruuti palas löytöpaikalle. Kävelin ite tietä pitkin ja yritin houkutella Ruutia linnulle päin. Eihän se minua tietenkään helpolla uskonut vaan haki herkeämättä lintua löytöpaikalta aina välilä käyden kurkkaamassa paikkaa jonne luuli linnun paenneen.

Lopulta Ruuti lähti etenemään tien suuntaisesti ja itsekin pääsin jo valmistautuun uusintahaukkuun. Jännitys kohosi entisestään kun näin Ruutin vetävän hajuja nokkaansa ja tähyillen kohti edessä ollutta pusikkoa ikään kuin siellä olisi jotain jännittävää... Olihan siellä, terävillä talttahampailla varustettu metsäjänis. Voi sitä ajamisen riemua J

Eilen illalla vaihdettin Husgu Fisseriin, tutkapanta valjaisiin ja suunnattiin ladulle. Käytiin hiihtelemässä pikku lenkki mukavassa säässä. Vauhtia meillä ei kovin paljon ollut mutta hiki tuli silti kun sai Ruutia vetää tämän tästä sen jäädessä nuuhkimaan jälkiä. Jäljillä sinänsä ei ollut väliä vaan kaikki piti käydä tarkastamassa.  Puusta tippuneen lumimöykyn tekemä kolokin oli tutustumisen arvoinen. Mukavaa kuitenkin oli ja eiköhän me tällä viikolla oteta vielä uusiksi.

Comments