Hallamaan blogi‎ > ‎

Jahtikausi puolessa välissä

lähettänyt Sakke Suuri 6.10.2012 klo 4.09   [ 9.10.2012 klo 2.59 päivitetty ]
Äkkiä se aika menee. Viimeks kun Ruutin kans bloggailtiin ei jahtikausi ollu vielä alkanutkaan, nyt se on jo ehtoo puolella. No onhan tässä onneks jahtipäiviä vielä jäljellä ja jos oikein jää polttoja, niin naapurin puolella kautta voi käydä jatkamassa. Itseasiassa sellaista on vähän suunniteltukin mutta katsotaan nyt tuleeko siitä sen kummempaa.

Kuten arvata saattaa, meillä lintusoppa on toistaiseksi ollu laihaa ja kasvispainotteista. Lintuja ollaan löydetty aika kivasti mutta vain 2 kertaa on lintu saatu nousemaan puuhun. Jahtikauden alussa linnut karkas usein sen takia että Ruutin kans kuljettiin rinnakkain ja yksissä tuumin kyörättiin linnut karkuun... eihän ne silloin aivan viereen jää. Viimeaikoina taas ruska ja kahiseva metsä on tehny linnut aroiksi.

haukkuja on ollut oikeastaan joka reissu mutta se "täydellinen" haukku kanalinnulle vielä puuttuu. Pari viikkoa sitten oli oikein komea haukku ja siihen päälle vielä uusintahaukku, harmi vain että kohteena oli palokärki :) Kerran ois voinut kanalinnun tiputtaa kun Ruuti vyörytti pyy poikuetta minua kohti. Jätin kuitenkin ampumatta koska silloin ei merkinnästä oikeastaan voinut edes puhua.

Niin nuo kaks tapausta joissa lintu saatiin nousemaan puuhun. No niissähän kävi niin että mie lähin etenemään haukulle ja sit.. tai ehkä on parasta ettei puhuta niistä :)

Pudotusta ei tosiaan olla saatu mutta metsässä ollaan oltu. Olen pyrkiny siihen että käydään mahdollisimman usein mutta ei peräkkäisinä päivinä. Eli käytännössä ollaan käyty metsällä n. jokatoinen tai jokakolmas päivä, riippuen vähän keleistä minkälaista on ollu. Joskus on käyty peräkkäisinäkin päivinä mutta silloin reissu on pyritty pitään lyhkäsenä.

Mukavaa on ollu huomata että nyt alkaa olemaan jo jonkinlaista hakua. Itseasiassa tuo haku "alkoi" viime sunnuntaina kun oltiin Ruutin kans eka kertaa "hirvijahdissa". Siellä yhtäkkiä havahduin siihen että Ruuti ei enää pyörikkään näköetäisyydellä vaan tekee sellaisia lenkkejä minun etupuolella. Tutkasta tuota hakua on aika hyvä seurailla ja  tällä hetkellä "normaali haku" on siinä 40-80m etäisyydellä, ennätys on yli 200m mutta silloin ei tainnut olla enää kyse hausta vaan linnun seuraamisesta. Mutta jokatapauksessa on ollu mukavaa nähdä että kehitystä on tapahtunut.

Ruutilla on nyt ikää n. 4kk ja 20pv. Mittanauhalla ei olla käyty mutta puntari näytti 7,2kg.

Huomenna lähdetään taas yrittään pudotusta, toivottavasti tällä kertaa tärppää...
Comments