Hallamaan blogi‎ > ‎

Tunnelmia kokeen aattona

lähettänyt Sakke Suuri 8.11.2013 klo 1.26

Vajaa päivä meän debyyttiin. Vielä ei jännitä mutta eikkään illalla ole tilanne toinen ku aletaan laittaan kamppeita valmiiksi huomista varten :)

Huhujen mukaan kokeeseen olis tulossa Ruutin lisäksi 3 koiraa joista 2 on pohjiksia ja yks laika. Eihän tuo 4 koiraa kauhean paljon ole mutta toki paljon enemmän kuin alkusyksyn kokeessa joka tosiaan jouduttiin perumaan osallistumispulan vuoksi. Viime päivät tässä on jännätty että minkälainen sää on tulossa. Välillä on näyttänyt aika huonoltakin mutta nyt näyttää siltä että tulossa on "normaali" syksyinen sää.

Niin, mitäs kokeesta on sitten odotettavissa? Mitä vain maan ja taivaan välillä... Oletetaan että yks 10 min haukku antais n. 60p. Tuo temppu on aivan mahdollinen, ilman muuta. Taas toisaalta, kun tietää Ruutin kiinnostuksen jäniksiin ja oraviin niin mahdollisuus on myös paljon heikompaan tulokseen. Oravahaukut sinänsä ei niin haittaa koska niihin ei "arvokasta aikaa" tuhraudu aivan mahottomasti mutta jänikset... harmittavasti jänisten perässä saattaa vierähtää useampikin tovi. Eikä tietenkään voi tietää että kuinka linnut tykkää jäädä haukuttavaksi ja löydetäänkö niitä ylipäätään. Sen mitä ite olen kuullut ja nähnyt niin Tornion alueella linnut on aika tiukassa.

Mutta se tavoite/toive. Odotan että ei jäätäis pelkästään hakupisteille ja toivon että jäniksiin ei törmättäisi. Jos nämä kaks toteutuis niin illanpäälle vois ottaa pikku glökit :)

Yks asia mikä on kans mietityttäny on tutkan käyttö. Tai pikemminkin se että sitä ei saa käyttää... Saa nähdä kuinka tuo vaikuttaa kulkemiseen koska ittellä on metällä kulkiessa tullu tuota tutkaa kateltua aika tiuhaankin. Siitä on niin näppärästi nähnyt että milloin on aika jäädä oottaan koiraa ja millon voi taas lähtä jatkamaan eteenpäin. Nyt kun tuota apua ei voi käyttää niin veikkaisin että kulkemisvauhti tippuu jonkinverran. En kuitenkaan aio jäädä ns. paikalleen odottelemaan peläten sitä että aiheuttaa ryhmäkarkon. Mieluummin otetaan pikkasen riskiä sen kulkemisen kanssa jotta keretään paremmin kulkemaan maita läpi.

Huomenna ollaan viisaampia

Comments