Hallamaan blogi‎ > ‎

Tervolaan

lähettänyt Sakke Suuri 2.2.2013 klo 14.01   [ 2.2.2013 klo 14.09 päivitetty ]
Tuossa oikealla on jo n. 30 päivän ajan juossut laskuri päämääränään Tervolan koiranäyttelyt. Vielähän tuohon on aikaa jäljellä mutta sieltä se huhtikuun 20. päivä lähenee, päivä päivältä. Perjantaina tulostin kennelliiton sivuilta näyttelyiden osallistumiskaavakkeen. Rokotukset on Ruutilla tietenkin kunnossa joten enää puuttuis kaavakkeeen täyttö, postitus sekä osallistumismaksun maksaminen... sitten oltaiskin valmiita kehään.

Tosiasiassa ei me ihan valmiita vielä olla. Korkeuden mittausta pitäis ainaki treenata ettei sen kans tule mitään yllätystä. Oishan se mukava jos osattais kehässä seisoa nätisti mutta en oikein tiedä onko meistä on siihen. Eikä se taida olla niin justiinkaan kun käsittäkseni "mettäkoirien" asentoja ei tarvi korjailla vaan ne saavat seisoa niinkuin parhaaksi katsovat, ja se saa riittää meille.

Minkälaista tulosta Tervolasta voidaan odottaa? No, olen yrittäny katella Ruutia niin "kriittisesti ja objektiivisesti" kuin vain pystyn... Isoja puutteita en ole löytäny, tosin täytyy sanoa että enhän mie mikään ulkonäkötumari olekaan mutta omaan silmään Ruuti näyttää aika näppärältä, miltäs muultakaan. Jos tarkkoja ollaan niin häntä voi olla hieman kireä. Tosin voi olla että kun on ensimmäistä kertaa ollaan kehässä niin tuo ei ole ongelma ;) Uskoisin että Ruuti on lähellä EH:ta.

Entä Tervolan jälkeen... Todennäköisesti käydään kehässä ainakin Torniossa kun kerran näyttelyt järjestetään aivan nurkan takana. Tornion jälkeen onkin sitten jo jahtikausi aivan ovella ja jahtihommat on kuitenkin se meidän juttu.

Ruutin juoksun vuoksi ollaan viimeaikoina jätetty jahtihommat vähemmälle. Sohvalle ei kuiten jäätu makaamaan vaan ollaan tehty muuta mukavaa. Enimmäkseen ollaan hiihdetty mutta esimerkiksi tänään käytiin potkurilla n. 8km lenkki. Potkuri-lenkkeilyä voin kyllä varauksetta suositella muillekin koira-ihmisille. Vaikkei koira niin paljon vetoapua tarjoakaan niin sopivan kelin sattuessa matka taittuu aika kivasti. Tosin tänään oltiin "lentokelistä" aika kaukana... lunta oli välillä niin paljon että meinas potkuriki jäädä pohjasta kiinni :)

Ens viikolla ois eessä Levin reissu. Viime syyskuussa käytiin hakemassa Ruskamaratonin putkihuivit ja nyt mennään hiihtämään. Harmittavasti koirille varattu hiihtolatu on Levillä aika köykänen mutta pitää tyytyä siihen mitä on tarjolla.

Sen verran vielä että viikolla postipoika toi uuden Garminin pannan(vanhassa oli jokin komponenttivika ja meni takuuseen). Onneksi fasaanin metsästyskausi jatkuu helmikuun loppuun joten näillekin lumille keretään vielä pyytämään.Comments