Hallamaan blogi‎ > ‎

Takas mettään

lähettänyt Sakke Suuri 18.2.2013 klo 2.33
Viikonloppuna päästiin pitkästä aikaa mettälle. Ohjelmassa oli sama lenkki kuin monesti aiemmin, eli autolla ampuradalla ja kävellen kotia. Ruutin juoksun takia on tutka pysynyt kaapissa kuukauden päivät ja olihan se mukavaa kun sen sai kaivaa esille reissun merkiksi. Ruuti tietenki kuuli tutkapannan "kilinän" ja aloitti ulinan ja häsyämisen. Polttoja oli hälläkin.

No ampuradalta lähettiin kävelemään kelkanjälkiä kotia kohti. Lunta oli niin helev... että reitiltä poikkeamiset jäi haaveeks. Muutaman kerran Ruuti lähti tekeen "hakulenkkiään" mutta eihän niistä oikein mitään tullut. No, saatinpa ulkoiltua ja samalla testattua uutta tutkapantaa. Tutka toimikin ihan hyvin eikä yhteys pätkiny n. 2-3h aikana.

Oltiin aika lähellä kotipaikkaa kun Ruuti aloitti haukun aivan selän takana. Näin koiran kokoajan ja ihmettelin että en ku en kuullut linnun puuhun nousua. Olin aika varma että siellä on orava. Kävelin hieman lähemmäs ja yritin paikallistaa kurrea... Kuten monesti aiemminkin, en löytänyt puusta mitään. n. minuutin haukun jälkeen puusta sitten lähti kuin lähtikin lintu, todennäköisesti pyy. Taisi olla ensimmäinen "varmasti todennettu" puustalöytö :)

Harmittavasti fasaanit on kadonneet jonnekin, niitä sais vielä tämän kuun ajan jahdata. Toivottavasti niille ei käynyt kuten lajitovereilleen: http://www.pohjolansanomat.fi/PS-Uutiset/1194794032297/artikkeli/ilvekset+tulevat+ihmisten+pihoille.html

Tervolan ryhmänäyttelyn osallistumaksu on maksettu. Vielä pitäis laittaa laput postiin. Kieltämättä vähän jännittää että miten käy.


Comments