Hallamaan blogi‎ > ‎

Pimpaahman, seku vain

lähettänyt Sakke Suuri 6.4.2014 klo 23.51

Yksi vuoden kohokohdista lähestyy, perinteinen pilkkireissu pohjois-ruottiin. Pari viime vuotta käytiin Tjuonajokkissa mutta tällä kertaa palaamme takaisin rikospaikalle -> "peräjärvelle". Tuo viattoman näköinen pikkulampi kätkee jääkuorensa alle salaisuuden jonka lähimmät vertailukohdat löytynevät Loch Nessin kylästä. Kylmät väreet kulkee vieläki selkäpiissä kun muistelee tuota aurinkoista kevät päivää... Sen piti olla vain yks syömäkala muitten joukossa mutta totuus olikin aivan jotain aivan muuta. Lyhyen taistelun aikana kävi nopeasti selville että kumpi väsytti kumpaa. Lopulta siiman katkeaminen päästi kaverini pälkähästä ja hän sai pitää sormensa. Nyt on revanssin aika!

Viikko siellä jossain missä kännykät ei pirise. Ruokalistalla Rautua, taimenta, rautua ja lisää rautua. Kalojen kanssa saatetaan ryystää silloin tällöin lasit viiniä mutta muuten juodaan vain "Lokaa" suoraan pilkkireiästä. Torstaina vetästään hernarit Loirin säestäessä taustalla, "On silti hyvä ettet näe minua nyt".

Mennään tosiaan samaan paikkaan kuin missä ollaan oltu muutaman kerran aiemminkin. Kuitenkin nyt kun ollaan tutkittu aluetta tarkemmin kartalta niin on huomattu kaks uutta kalapaikkaa jota ei olla testattu aiemmin. Eli sillälailla sopivasti mukana on vanhaa tuttua huttua sekä uusia tsänssejä.

Viime päivät on sääennustuksia seurattu ahkeraan. Tällä hetkellä näyttää hyvältä siinä mielessä että ei pitäis olla mitään paukkupakkasia eikä vesisateitakaan. Viikko kun ollaan niin eiköhän se aurinkokin jossain välissä sen verran vilahda että keretään naamataulut polttaa. Niin on käynyt aina aiemminkin ja niin tulee käymään tänäkin vuonna.

Muutama vuosi sitten sain "peräjärven" naapurista oman ennätysraudun joka paino 1,78kg. Nyt kutisee siihen malliin että tänä vuonna tuo vanha enkka tullaan lyömään rikki useammankin kaverin voimin. Vaikka olenki luonteeltani optimisti niin en jaksa uskoa että voitaisiin vangita itse Peto mutta jos reissulta tullaan kaikki terveinä kotia niin voidaan sanoa että reissu oli onnistunut, tänäkin vuonna.

Comments