Hallamaan blogi‎ > ‎

Nappulaa & "hirvijahtia"

lähettänyt Sakke Suuri 29.9.2013 klo 11.21

Viikolla satuin katsomaan Yleltä Food inc. –dokumentin. Tuossa ohjelmassa käsiteltiin aika paljon maissinviljelyä ja sitä että kuinka maissia löytyy nykyään jokapaikasta, halusi sitä tai ei. Kaikkein ihmeellisintä oli se että maissia syötettiin sellaisenaan myös eläimille jotka sitä eivät tarvitse, jopa lehmille…

Loppuviikosta sitten astelin tuttuun tapaan paikalliseen eläintarvikekauppaan hakemaan Ruutille nappulaa. Eläinkaupassa sitten aloin tutkimaan tarkemmin että mistä ko. ruoka muodostuu. Kävi ilmi että viiden suurimman aineksen joukossa oli 3 eri maissituotetta!?! En meinannu uskoa sitä todeksi koska tuo ruoka ei todellakaan ole halpaa -> 22e 3kg:n säkki. Siinä samassa päätin(jälleen… ;)) että nyt vaihtui ruoka parempaan. Tutkiskelin eri vaihtoehtoja ja päädyin lopulta ruokaan jossa ei ole ollenkaan viljaa. Ainoastaan lihaa/kalaa + vihanneksia. Mikä parasta, kilohintakin on halvempi kuin edellisessä kun otti pykälää suuremman säkin. No nyt sitten jännätään että ruoka tekee kauppansa. Alku on ollu vähän nihkeää kun tuo uus nappula on jonkinverran kuivampi kuin edellinen mutta eiköhän se siitä ala käymään kaupaksi.

Itsehän syön edelleen kaikenmaailman törkyä mitä nyt edestä satun löytämään, mutta ne olen itse valinnut syötäväksi. Koira sen sijaan ei voi valita vaan joutuu syömään mitä sille annetaan.

Lauantaina alkoi hirvijahti. Meän porukalla on lupa 1 aikuseen sekä vasaan joka mene seuran arpajaisiin. Eilen ja tänään ollaan Ruutin kans oltu mukana hämmentämässä hirven pyyntiä. En tiedä mihin kaikki linnut on kadonneet mutta niitä ei olla nähty juuri ollenkaan(muuta ko autonikkunasta tien päälle). Hirvenjälkiä sen sijaan oli ”jokapaikassa” ja hyvinhän nuo meän ja naapurien koiratki tuntu hirviä löytävän. Jos olis haluttu, niin jahti olis loppunu jo eka päivänä.

Tosiaan eilen käveltiin koko päivä hyvännäköisiä maita myöden mutta ei nähty ristinsielua koko päivänä. Tänään sitten jatkettiin samaa rataa melkein koko päivä kunnes Ruuti lopulta löysi 2 teertä. Ensimmäinen kesti haukkua ehkä 10 sekuntia kunnes lensi pois. Toinen lähti puusta kun käveltiin löytöpaikkaa kohden. Lintu liikahti satakunta metriä josta se vielä löydettiin, tosin haukkua se ei kestänyt ollenkaan.

Avausviikonloppu oli tasapeli… Hirvimiehet – Linnustajat 0-0. Ens viikonloppuna otetaan sitten uusiksi. Tosin eiköhän me jo sitä ennen käydä tässä lähempänä kokeilemassa onnea.

Comments