Hallamaan blogi‎ > ‎

Kuorrutettua fasaania

lähettänyt Sakke Suuri 5.11.2013 klo 5.12

Viikko 44 meni pitkälti lepäillessä jotta edellisviikolla kipeytynyt tassu saisi rauhassa parantua. Lauantaina sitten ajateltiin treenata haukkua  fasaaneilla. Kotona tutka kaulaan ja piika pihalle... Ei mennyt kauaa kun fasaanin ääniä kuului vähän sieltä sun täältä. Loppujen lopuksi haukuttavaksi jäi fasaanikukko joka todennäköisesti oli tämän vuoden poikasia. Annoin Ruutin haukkua n. 15 min jonka jälkeen pudotin linnun. Sitä sitten ihmeltiin yksissä tuumin. Hieno lintuhan se oli.

Hetken ällisteltyä aloin suolistaan lintua. Ajatuksena oli tarjota Ruutille herkkupalat jne. Ruutia ei tuo operaatio enää kiinnostanut ja hetken päästä meillä olikin jo uusi haukku käynnissä. Tuo lintu sai kuitenkin pitää henkensä...

Sunnuntaina sitten oli tarkotus testata käpälän kestoa paremmin. Tunnelmat ennen reissua oli poikkeuksellisen korkealla koska eilen opeteltiin ihan käytännössä että minkälaista riistaa me ollaan oikein hakemassa. Tällä kertaa ei menty ihan parhaille pelipaikoille vaan ideana oli köpötellä kettu-Keken kämpälle makkaranpaistoon ja sieltä sitten takas autolle. Ideana nimenomaan jalan kunnon tarkistus sekä kunnon kohotus viikon makailun jälkeen.

Autolta lähtiessämme kuulin ajokoiran ajavan meidän reitin varrella. Eipä siinä mittään... mehän ei jänistä ajettaisi. Toisin kuiten kävi. Oli siinä varmaan ajokoiran omistaja ihmeissään että kun Ruuti paineli menemään kun ajokoira konsanaan. Onneks tuo hullutus ei kestänyt kovin kauaa ja päästiin eteenpäin. Hieman ennen kämppää saatiin vielä yks hyvä orava haukku. Tämän jälkeen paisteltiin makkarat ja lähettiin kävelemään takas autolle. Mitä reissusta jäi käteen? No miinuksena se että jänikset ja oravat kiinnostaa edelleen mutta ehdottomana plussana se että tassu kesti hyvin n. 14km reissun.

Nyt sitten edessä on suht rauhallinen viikko koska siviilikiireiden takia ei mettälle keretä. Viikonloppuna sitten on eessä ensimmäinen koe. Toivottavasti arpa sois meille sellasen maaston josta jänikset on kuolleet sukupuuttoon ;)

Comments