Hallamaan blogi‎ > ‎

Katsaus koetauluun

lähettänyt Sakke Suuri 13.10.2015 klo 2.58

Ruutin koehistoria käsittää toistaseksi 4 koetta joista 2 on ollu pitkiä kokeita. Neljän kokeen saldona on yks avo- ja 3 avo0:aa. Pisteitä on tullu koko skaala aina "-":sta 29 saakka, millä heltisi viime syksynä epävirallinen pohjois-suomen mestaruus(*).

No mikä on menny vikaan? Varmasti monikin asia ja osa "kunniasta" kuuluu allekirjoittaneelle. Ennenkuin omistaja koirineen teilataan niin kurkataan vielä tulosten taakse...

Koetaulusta selviää että näissä 4:ssä Tornion kokeessa on ollu löytömahdollisuuksia _yhteensä_ 3. Voi olla että paremmalla tuurilla lintuja olis voinut löytyä jokunen enemmän mutta se ei poista sitä tosiasiaa että lintukanta täällä on ollu huono. Harmittavasti 2 näistä kokeista oli minun etukäteen selvittämiä maastoja joissa lintuja piti olla. No, koepäivänä ei kuitenkaan toisesta maastosta löytynytkään mitään ja reilu kk sitten löyty 1 lintu... Eli ei puhtaita papereita isännällekään. Viime vuoden marraskuun kokeessa keli oli niin kova että koiralta loppui haku ja liike 2 tunnin jälkeen joten silloin lintuja olis saattanu olla enemmänki.

No millä homma sitten käännetään? Varmaan pitäis päästä paremmille paikoille mutta en toistaseks ole saanu aikaseksi, suunnitelmia on kyllä ollu aina Kessin haukkuja myöten. Kyllähän täälläkin tietopaikoista linnun löytää mutta ne paikat ei oikein sovellu kokeisiin -> Käveltävä loppuu kesken.

Oikeasti tilanne ei ole aivan näin huono. Eilen kuulin että meidän hirvijahtialueelta oli löytnyt vklopun aikana hyvin lintuja. Pitäis lähteä katsastaan maastot Ruutin kans jotta selviää voisko niitä maastoja ajatella kokeeseen. Vajaan kuukauden päästä on oman seuran järjestämä koe. Mikäli koe pidetään niin eikkään me olla Ruutin kans mukana. Nyt kun ilmatki on viilenneet niin ehkä ne linnutkin siirtyy kuivempiin maihin josta ne olis helpompi löytää. Toivossa on hyvä elää.

Summa summarum: Löytymahdollisuuksia kun saadaan lisää niin jossain kohtaa se lintukin jää haukuttavaksi.

(* samma på svenska)

Comments