Hallamaan blogi‎ > ‎

Eräkämppä

lähettänyt Sakke Suuri 27.5.2013 klo 12.45

Olen jo pidemmän aikaa miettinyt että olisi mukava kokeilla hirsirakentamista. Erinäisten sattumusten kautta tälle kesälle tuli sopiva sauma ja päätettiinkin Ruutin kans tarttua heti toimeen. Yksissä tuumin myös päätettiin että tehdään sellainen pikku-mökki jossa voidaan käydä joskus tulistelemassa, jahdin tai kalastuksen lomassa.

Hirsirakentamista en ole koskaan kokeillut. Kokemusta on haettu lähinnä Juutuubista sekä yhdestä ostetusta kirjasta. Tästä voikin tulla hyvä(varoittava?) esimerkki että kuinka eräkämpän tekeminen onnistuu keltanokalta ja että mitä sen tekeminen tulee maksamaan. Ideana on että yritän tehdä mahdollisimman paljon itte… nimittäin tyhjästä on paha nyhjäistä ;) Onneksi hirsinhommissa on se hyvä puoli että jos hommat menee täysin persiilleen niin tuleepa ainaki hyvää polttopuuta…

Toistaseks olen viettäny pari iltaa metsässä puita kaataen. Muistaakseni kaajoin n. 25 puuta joista lähes kaikista saatiin kaks tukkia, yks lyhyelle ja yks pitkälle seinälle. Tukkien tyvipaksuus vaihtelee 300mm:stä alaspäin.  Noista pitäis sitten saada rakennettua n. 9m2 mökki/kämppä, saa nähdä kuin käy.

Oikeaoppisesti puut pitäis kaataa sydän talvella puiden ollessa kuivimmillaan. Insipiraatio syttyi kuitenkin vasta viime viikolla joten tämä ajahkohta sai luvan kelvata. Nythän puut on aika täynnä vettä ja sen ansiosta myös mielettömän painavia… Todennäköisesti puut tulevat kuivuessaan halkeamaan mutta eihän tässä mitään asuintaloa ollakaan tekemässä.

Tänään sitten saatiin puut pois metsästä ja alkuvalmistelujen jälkeen saatiin ensimmäiset tukitkin kuorittua. Huomenna jatketaan parkkausta… on muuten mukavaa hommaa :)

Koko homman juju on että veistän kehikön kotona ja jätän sen siihen odottamaan kunnes sille löytyy jostain paikka. Nimittäin tällä hetkellä sille ei ole olemassa minkäänlaista tonttia… Joten aika paljon riippuu lottonumeroista että milloin tämä projekti päättyy, vai päättyykö milloinkaan.

Tämän projektin vaiheet tulee omaan eräkämppä-osioon. linkki: http://www.hallamaan.com/erakamppa

Comments