Hallamaan blogi‎ > ‎

1. kausi paketissa

lähettänyt Sakke Suuri 14.11.2012 klo 2.57
Meidän ensimmäinen jahtikausi alkaa olemaan taputeltu. Hyvistä yrityksistä huolimatta saalistilastoon jäi pyöreä nolla.

Garminista tarkastin että meillä oli jahtipäiviä n. 25kpl syys-lokakuun aikana. Tarkkaa määrää en tiedä kun en ole päässyt ihan sinuiksi tuon Astron kanssa. Noihin 25 päivään mahtuu luonnollisesti monenlaisia reissuja. Muutaman kerran oltiin "lähellä" mutta niin ne tilanteet sitten kuivuivat kokoon. No, tällaista se on kun ollaan kummatki keltanokkia lintuhommissa. Eiköhän me kuitenkin opittu jotain ja ollaan toivottavasti parempia ens kaudella.

Parasta oli nähdä miten koiran haku muuttui syksyn aikana. Syyskuun alussa oli harvassa ne tilanteet joissa näköyhteys koiraan katkesi. Nykyään koiraa näkee enää harvemmin, hakuetäisyyden ollessa 100m molemmin puolin. Eiköhän iän myötä tuohon hakulaajuuteen tule vielä lisämetrejä.

Vaikka Teeren ja kumppaneiden osalta jahti on jo päättyny niin peli ei ole vielä pelattu. Viime viikolla pari fasaani-kukkoa tallusteli tontin kulmilla siihen malliin että niiden haukkumista aiotaan kokeilla sopivan paikan tullen.

Tulevana talvena meän pitäis treenata Ruutin kans ainaki korkeuden mittausta, jos vaikka keväällä käytäis jossain näyttelyissä.

Kauden plussat ja minkat:
+ jahtipäiviä kertyi hyvin
+ ei sairauksia tms.
+ lintuja löydettiin aika hyvin

- ei pudostusta
- jänikset kiinnostaa turhan paljon (tämä varmasti korjaantuu ajan kanssa)
- Astron panka pätkii (panka pitäis lähettää maahantuojalle)
Comments